(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Rychlé punčové řezy na plech-výborná,u nás velmi oblíbená buchta!
Potřebné ingredience
Na těsto:4 vejce,200g cukru,300g polohrubé mouky,1 vanilk.cukr,1rozpuštěná(vychladlá) Hera,1 šlehačka,1prášek do pečiva,1 vanilkový pudink,1 jahodový pudink.
Na polití:150ml rumu,200ml sirupu nebo šťávy.Nesmí být domácí,protože ta neobsahuje žádné barvivo a těsto by se neobarvilo.Takže nejlépe nějakou červenou šťávu z Penny nebo Kauflandu.
Na polevu:300g moučkového cukru,6 lžic horkého mléka,šťáva z půlky citronu.Asi půl tabulky čokolády na vaření,3 lžíce mléka.
Postup přípravy
Vejce,cukr,vanilk.cukr,Heru,šlehačku a mouku s práškem do pečiva vymícháme v hladké těsto.Rozdělíme ho na 2 poloviny,do jedné půlky zamícháme vanilkový pudink,do druhé jahodový.Na vymazaný,moukou vysypaný plech rozetřeme nejprve vanilkové těsto a na něj těsto jahodové.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 asi 30-35 minut.Ještě na horkou buchtu nalijeme rozmíchanou směs rumu a šťávy.Celé množství,nebojte se toho.Je toho dost,ale do buchty se to vsákne a je potom krásně vláčná.
Na polevu v míse mícháme cukr,citr.šťávu a mléko dokud poleva jakoby nestéká ze lžíce.V případě potřeby přidáme mléko.Rozetřeme na vychladlý moučník a mezitím než poleva ztuhne,připravíme si čokoládu na postříkání tak,že ji rozehřejeme ve vodní lázni a rozředíme mlékem.Čokoládou pocákáme buchtu a vidličkou "projedeme" až do citronové polevy.Je to obr mňamka,uvidíte,že se všichni budou oblizovat.Vřele doporučuji!
Na polevu v míse mícháme cukr,citr.šťávu a mléko dokud poleva jakoby nestéká ze lžíce.V případě potřeby přidáme mléko.Rozetřeme na vychladlý moučník a mezitím než poleva ztuhne,připravíme si čokoládu na postříkání tak,že ji rozehřejeme ve vodní lázni a rozředíme mlékem.Čokoládou pocákáme buchtu a vidličkou "projedeme" až do citronové polevy.Je to obr mňamka,uvidíte,že se všichni budou oblizovat.Vřele doporučuji!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
25. 12. 2013, 19:23
martina hřebačková
(upraveno)
21. 12. 2013, 15:40
vypadá lákavě,a hlavně je jednoduchá!! zítra ji hned vyzkouším.
zdenka54
(upraveno)
9. 1. 2012, 22:21
Romanko,zlákaly mě ty Vaše rychlé punčové řezy,chtěla jsem se zeptat na jak velký plech to je.Zdá se mi ,že 150g mouky (2x),je na klasický plech málo nebo je to na nějaký menší? Moc děkuji Zdeňka
Alata
(upraveno)
9. 5. 2010, 18:38
Děkujiiiiii
OlinaPa
(upraveno)
22. 7. 2009, 21:42
Vyzkoušela jsem minulý týden,je výborný Zítra se na ně chystám znovu pro návštěvu.Děkuji za recept
331975
(upraveno)
18. 7. 2009, 11:47
Romčo vyskoušela jsem vaše punčové řezy a je to opravdu -super receptík,všem moc chutnal. Děkuji Eva
Turkyně
(upraveno)
20. 7. 2009, 21:36
@331975
Evi,to jsem moc ráda,že chutnal!
cherrycake
(upraveno)
11. 7. 2009, 12:41
Turkyně
(upraveno)
10. 7. 2009, 20:54
Jani,je to tak,jak psala Kamča.Je to sirup nebo ovocná šťáva,která se ředí vodou.Jahodová je ideální.
marbrix
(upraveno)
10. 7. 2009, 15:18
Hnědovláska
(upraveno)
10. 7. 2009, 14:15
Romanko,jaký sirup nebo štávu máte na mysli? Jinak to nemusí být špatné
usmev
(upraveno)
10. 7. 2009, 14:40
@Hnědovláska
vypadá to velmi dobře , paní má asi na mysli sirup co se dává do čaje nebo do vody
Ilonáček
(upraveno)
10. 7. 2009, 12:12